Therese

Ont....
Sommaren och semestertiderna är slut. Och vi är åter igen tillbaka till vardagen med jobb, skola & fritids. Och alla tider hit och dit har börjat smyga sig in i kalendern. Nu har jag inte bara ett barn med tider att hålla rätt på, för nu har jag två skolbarn. Kevin har börjat 2an och Bella förskoleklass. Dom har hunnit gå två veckor och båda verkar trivas bra. Kevin har ju gått i skolan innan så för honom är det inte så mycket nytt. Men för Bella som lämnat dagis och är numera ett skolbarn så för henne är det nytt. Men hon har kommit in i allt och ser fram emot varje ny dag där. Toppen!! 

För snart 2veckor sedan upptäckte jag att min knäskål på högra benet var svullet. Men hade inte direkt ont, var heller inte röd eller varm. Jag googlade runt lite men hittade inget som jag kände kunde vara "felet" . Och dagen efter ringde jag till vårdcentralen för att rådfråga dom lite och dom tyckte jag skulle komma på deras droppin tid. Sagt och gjort så åkte jag dit. Fick sitta ner i väntrummet i kanske 10min innan det blev min tur. Berättade om mitt problem och då tog sköterskan fram ett "måttband" och mätte mina vader och sa att allt såg bra ut??  och att jag inte var svullen?? hon vet förmodligen inte vad hon pratar om? för det första var det inte vaden som jag kom in för. Hade nämnt dock att den kändes LITE svullen men att det är knäskålen som är problemet. Men den tittade hon inte ens på ännu mindre kände inte. Hon sa åt mig att köpa stödstrumpa för det kunde vara skönt och använda? Vad jag nu skulle ha den till begrep jag inte. För återigen det är KNÄSKÅLEN som var problemet och knästrumpa slutar strax under knäskålen. Konstigt att hon inte skickade hem mig med alvdedon, (standard) 

Har besökt vårdcentralen igen och där fick jag träffa en sjukgymnast. Kvinnan jag träffade där var jättebra. Hon kände och klämde på knät både på det "sjuka" och det friska och jag fick gå runt i rummet samt prova böja mig ner så mycket jag kunde. Men jag kunde inte gå ner så långt då svullnaden satte stopp. Har svårt att ta mig ner på golvet. Och att ta mig upp tar längre tid.  Sjukgymnasten trodde allt detta berodde på överansträning och en inflammation. Vila i den mån det går, knapra i mig Ipren och smörja med salva. 

Som sagt vad snart har två veckor gått och hur är det nu??? det är fortfarande inte bra :/ det är inte alls roligt. Benet är svullet och jag har ont i vaderna. Ont i vaderna har kommit nu efteråt. Det känns som att det ÄR något som är fel. Överanstäning blev domen, men kan det vara något annat? Ja jag vet inte. Men äsch det spelar ingen roll. Det är bara bita ihop antar jag. Jag HAR sökt vård iallafall. Och jag kan nog inte göra något mer än det jag gör. Försöka ta det lugnt på jobbet och vila när det behövs. 

Nej nu är det slut på gnällande :) nu ska jag ringa ett samtal. Sen får vi se vad man ska göra härnäst? 
/Therese