Therese

Höst & vårdcentralen
Hej!

Hur mår ni? Jag hoppas att allt är bra med Er. Med mig är det bra. Dessvärre mår inte mina ben nå vidare :/  så idag var jag till vårdcentralen då mina ben plötsligt svullnat upp. Det började med mitt högra ben och under natten har även det vänstra benet blivit svullet :( 

Åkte ner till VC dropp in och där fick jag träffa en distriktsköterska som tog fram ett måttband och mätte vaden & sa det är inte svullet och allt ser bra ut?? du kan ju alltid köpa stödstrumpor?? som ska vara bra för personer som går/står mycket. 

Åkte hem utan att ha fått någon som helst hjälp. Jag kan säga att jag blev ganska irriterad. Storå vårdcentral är som rena cykelverkstad. 

Nästa gång jag inte mår bra, då kommer jag INTE söka någon vård. Inte hos dom iallafall. 

1. NEJ jag är inte orolig. Jag vill bara veta varför mina ben plötsligt svullnat upp? och dessutom båda två. 

2. Jag ville ha råd om VAD jag kan göra? tex benen i högläge/vätskedrivande/kyla/värme? osv.

"Du är inte svullen" ehm okej. Men vet du vad? Jag är INTE blind, det ser jag väl att jag är. Och varför kan jag inte sitta på knät? varför stramar det och vill inte riktigt sammararbeta? varför är vaden & knäskålen tjockare än vanligt fall? Varför är ena sidan om benet "högre"/tjockare"? Jag VET hur mina ben/vader/knäskålar har sett ut innan. 

Nej nästa gång man känner sig dåligt, är det bäst att fortsätta göra som jag brukar. Googla fram en tänkbar symtom och lösa problemen själv =) 

Usch blir så irriterad. Jag söker nästan ALDRIG hjälp på VC och när man väl gör det då är det för att jag verkligen vill kolla upp vad det är för fel. Fall man ev behöver någon medicin. 

Tack, för ingenting! Min kompis tyckte jag skulle ringa & rådfråga 1177. Men jag skiter i det. Jag har redan fått en diagnos, inbillinings symdrom. HAHAHA! 

(Förlåt, men blir bara så arg) 


Det känns som att hösten börjar göra sig påmind. Ute blåser det, visserligen är solen framme. Men det är ingen super värme. Och jag fryser om fötterna :D så jag har nyss varit uppe på vinden & hämtat ner "gos strumporna". Och i morgon börjar skolan. Tänk att min "lilla" Kevin ska börja andra klass och min "lilla" Bella börjar i förskoleklass. Så nu har jag inget "dagisbarn" längre, utan två skolbarn :D

 Jag har inga bebisar längre :'( 
 

Ska prova att smörja in benen med voltaren, ta ipren & sen lägga upp benen i högläge en stund <3 här får man prova sig fram till vad som hjälper.

/Therese
 





































 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress